dimarts, 21 d’octubre del 2008

La creació del món dels guanches

Tot té un principi. En aquest vídeo que us passo veureu com van néixer les illes Canàries segons la mitologia guanche, els aborígens de les illes que van ser eliminats per els conqueridors espanyols. Si teniu uns minuts no us el perdeu!

És curiós com en aquesta illa es barrejen la modernitat i el turisme amb llocs ancestrals que semblen sortits de la prehistòria. Realment és fàcil imaginar-te els guanches corrent per aquestes terres muntanyoses amb les seves llançes, saltant de roca en roca. Aquests últims dies he escrit poc al bloc perquè he estat introduint-me en el seu món. El dissabte vaig estar passejant per la Laurisilva, un tipus de bosc prehistòric que fa 20 milions d'anys cobria tot el territori mediterrani i que per culpa de diferents canvis climàtics només continua sobrevivint a les illes de la macaronèsia (Canàries, Açores, Madeira i Cabo Verde). I demà començo l'aprenentatge del "salto del pastor canario", una manera molt pràctica de voltar per la muntanya saltant els "riscos" amb una espècie de llança, que ja utilitzaven els aborígens i que es va transmetre als pastors de les illes.

3 comentaris:

casal manel viusà ha dit...

HOLAA NAAAPOOOO!!!

JA M'EXPLICAARÀS AQUESTA MANERA D'ANAR A LA MUNTANYA!!QUE GUAPO NOOO!!
PERÒ FAS UNA MICA DE POORR!!JA VEIG QUE TOT US VA DE PUTA MARE...A VEURE QUAN VENS DE VISITA QUE JA TENI GANES DE VEURE'T!!
CUIDA'T MOLT MACOO

PETONETS DE LES NENES DE LA CUCAFERA!!

Martí Coromina i Quintana ha dit...

Ja ho veus wei, els espanyols fa molts anys que destrossen cultures. No se m'obre el vídeo, ja m'explicaràs com es pengen vídeos al bloc. Fa temps vaig veure un reportatge del salto del pastor canàrio i estan molt pinsats. Carden uns vots impressionants, ja pots vigilar no et trenquis res, com al cau de sta eugènia. Apa segueix disfrutant d'aquestes illes tan guapes.

jaume ha dit...

es veu que descubrir canaries t'agrada molt, aviat sabras i sabrem mes que molta gent de les illes.esta molt be el video.si coneixesim be a la gent i la ens respectesim .tot aniria mes millor.
apa anarte integran,pero recorda els origens.
petons